Hvilken helvetes idiot har bestemt??!

Helseforetaket Vestre Viken har vedtatt en bot på 500.000 kroner etter at Benjamin døde etter en relativt ukomplisert operasjon.

Forsvaret ble tidligere i år illagt foretaksstraff på 10 millioner kroner etter en ulykke der en tanks kjørte over og drepte en soldat.

Hva er galt med med disse bildene? Når noen har gjort noe galt, så må det vel være greit at noen får svi? Det er bare det at de som får svi her, det er oss som betaler for byråkratimølla. Når Vestre Viken må betale tilbake 500.000 kroner, så betyr det at det blir 500.000 kroner mindre å operere for. Nå vet ikke jeg hvor mange kneoperajsoner man får for 500K men et par må det da bli? Så kan man jo innvende at disse pengene går tilbake i systemet i form av ekstra tilførte midler osv. slik at nettoeffekten er at man får like mye operasjoner uansett.

Men du gjø’kke det skjønne’ru! Allt byråkratiet rundt denne foretaksstraffen koster i tapt abeidsinnsats idet minst 10 byråkrater har holdt på med dette i X antall timer. En slik foretaksstraff er altås et NETTO TAP for samfunnet (det vil si de av oss som kunne behvd en kneoperasjon eller to).

Slik er det med foretaksstraffen til millitæret også. Det blir et NETTO TAP for samfunnet pga av allt byråkratiet som settes i sving for å fikse opp foretaksstraffen, og resultatet er MINDRE forsvarsmidler.

Så derfor lurer jeg på: Hvilken helvetes idiot er det som har funnet på at systemet med foretaksstraff mot statlige (og kommunale) foretak var en så sable god ide?

Man snakker om politikerforrakt, men er det noe rart da?

Advertisements

About einjen

I'me, so are you!
This entry was posted in Politikk and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s