Uforståelig feminisme

Anonymous har bestemt seg for å gå til angrep på SCUM. Society for Cutting Up Men.

De om det. I den forbindelse kom jeg over en blogpost skrevet av en, antar jeg, svensk feminist:
http://ejnermark.blogspot.com/2011/11/anonymous-sweden-och-scum-manifestet.html
Som søker å forklare hva SCUM-manifestet EGENTLIG handler om. Og nå har jeg sittet og lest dette om og om igjen. fire-fem ganger:

Så hur ska vi då tolka SCUM-manifestet och Turteaterns framställning av den? För ett svar på den frågan kan jag hänvisa till den intressanta diskussionen som uppstått kring Turteaterns framställning på Aftonblandets Kultursidor. Se exempelvis Athena Farrokhzads artikel och regissören Erik Holmströms, som svarar Farrokhzads på frågan varför Turteatern “slätar över manifestets politiska budskap” med att den briljanta förklaringen att:
“Jag tror att Solanas menade lika mycket allvar som Karl Marx. Men Solanas allvar ligger enligt mig i vreden, kompromisslösheten och den konkreta handlingen att göra kvinnan till självklar norm och att texten enbart vänder sig till kvinnor. Det är en radikal hållning som går bortom ”bokstavligt eller inte”. Den skapar ett rum för en annan verklighet än den som produceras av den patriarkala maktordningen. http://www.aftonbladet.se/kultur/article13972013.ab
Om vi läser det så, om vi tillåter oss att bli både upplysta och förvirrade, roade och upprörda, då tycker jag att det är ett manifest som inte enbart är en analys och en handlingsplan, utan minst lika mycket ett tillstånd, en torktumlare och energiinjektion. Det blir då ett manifest som kan röra om hjärnan och hjärtat och luckra upp våra egna tankemönster och förstelnade världsbilder. En sant revolutionär skrift!”

Og jeg skjønner altså absolutt ingenting. Dette er omtrent så lite briljant som det kan bli. Jeg vil tro du skal være SVÆRT GODT skolert i feministisk teori for å forstå noe som helst av det ovenstående…
Jeg ville blitt glad om noen kunne forklare meg hva som menes her….

Advertisements

About einjen

I'me, so are you!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s